Receptbeskrivning
Ingredienser för
Botten:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
Kola:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
Garnering:
200 g mjölkchoklad


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten.
Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
Grädda i ca 20 minuter.

Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull.
Låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )

Bred sedan ut kolan över kakbotten.
Låt stå kallt.
Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.

Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.

Visningar: 152
Inlagt 2015-09-11 07:36:33