Receptbeskrivning

Jordgubbsglass

Ingredienser för
400 g jordgubbar
1 st ägg
150 g strösocker
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde


  120 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning

Rensa jordgubbarna.
Skär hälften av dem i små bitar.

Vispa ägg och socker med elvisp i ca 4 min.

Kör de hela jordgubbarna i en mixer tillsammans med mjölken så att det precis går ihop.

Vispa grädden medelhårt.

Vänd försiktigt ner äggsmeten, jordgubbsmixet och de skurna jordgubbarna i grädden.

Lägg glassmeten i en låda med lock och ställ den i frysen i minst 5 tim.
Rör om i glassen 3–4 gånger under infrysningen.

Ta fram glassen lite innan servering.
Fördela den i strutar eller skopa upp den och servera den med maränger och färska jordgubbar.

Visningar: 94
Inlagt 2015-09-11 08:43:17