Receptbeskrivning
Jordgubbsglass
Ingredienser
för
400 g jordgubbar
1 st ägg
150 g strösocker
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 st ägg
150 g strösocker
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Beskrivning
Rensa jordgubbarna.
Skär hälften av dem i små bitar.
Vispa ägg och socker med elvisp i ca 4 min.
Kör de hela jordgubbarna i en mixer tillsammans med mjölken så att det precis går ihop.
Vispa grädden medelhårt.
Vänd försiktigt ner äggsmeten, jordgubbsmixet och de skurna jordgubbarna i grädden.
Lägg glassmeten i en låda med lock och ställ den i frysen i minst 5 tim.
Rör om i glassen 3–4 gånger under infrysningen.
Ta fram glassen lite innan servering.
Fördela den i strutar eller skopa upp den och servera den med maränger och färska jordgubbar.
Visningar: 94
Inlagt 2015-09-11 08:43:17






120 min