Receptbeskrivning
Chokladglass
Ingredienser
för
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
Beskrivning
Vispa grädden fluffig i en skål.
Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
Smält hälften av chokladen och hacka resten.
Blanda ner chokladen i gräddsmeten.
Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter.
Strö resten av den hackade chokladen på ytan.
Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst.
Ta fram glassen en stund före servering.
Servera glassen i strutar eller på tallrik.
Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
Smält hälften av chokladen och hacka resten.
Blanda ner chokladen i gräddsmeten.
Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter.
Strö resten av den hackade chokladen på ytan.
Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst.
Ta fram glassen en stund före servering.
Servera glassen i strutar eller på tallrik.
Visningar: 103
Inlagt 2015-09-11 08:45:57






120 min