Receptbeskrivning
Chokladgifflar
Ingredienser
för
25 g jäst
3 dl mjölk fingervarmt
1 nypa salt
1 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 st ägg
8 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
florsocker
mörk choklad smält
3 dl mjölk fingervarmt
1 nypa salt
1 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 st ägg
8 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g mörk choklad hackad75 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
Pensling & garnering:
1 st ägg florsocker
mörk choklad smält
Beskrivning
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, strösocker, smör, ägg och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje bit till en rundel, 40–45 cm i diameter.
Dela dem i 8 trekanter.
Fyllning:
Blanda ihop choklad, smör och strösocker till en smet.
Klicka ut fyllningen på den breda delen på varje trekant.
Rulla ihop dem från den breda sidan.
Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 230 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 9–12 min.
LÃ¥t dem svalna under bakduk.
Pudra över florsocker och ringla på smält choklad innan servering.
Visningar: 144
Inlagt 2015-09-11 09:19:41






110 min