Receptbeskrivning

Krispiestårta

Ingredienser för
Botten:
4 st äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm:
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering:
4 dl vispgrädde
choklad mörk eller ljus


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa vitorna till ett hårt skum.

Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.

Blanda försiktigt i Rice krispies.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min.
LÃ¥t den svalna.

Kräm:
Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm.
Se till att krämen inte bränner fast i botten.

Dela kakan i två lika stora delar.
Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.

Vispa grädden och bred den på tårtan.
Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.

Visningar: 82
Inlagt 2015-09-11 09:50:18