Receptbeskrivning
Krispiestårta
Ingredienser
för
Botten:
4 st äggvitor 3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm:
4 st äggula 1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering:
4 dl vispgrädde choklad mörk eller ljus
Beskrivning
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
Blanda försiktigt i Rice krispies.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min.
LÃ¥t den svalna.
Kräm:
Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm.
Se till att krämen inte bränner fast i botten.
Dela kakan i två lika stora delar.
Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
Vispa grädden och bred den på tårtan.
Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.
Visningar: 82
Inlagt 2015-09-11 09:50:18






90 min