Receptbeskrivning
Prinsessbakelse
Ingredienser
för
Botten:
4 st ägg 2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g vit choklad 3 dl vispgrädde
jordgubbssylt
Garnering:
rosa marsipan strössel
silverkulor
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 min med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Bred ut smeten pÃ¥ en plÃ¥t, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplÃ¥tsÂpapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Stansa ut bottnar från kakan med en hjärtformad pepparkaksform.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden tjock och blanda den med den smälta chokladen.
Skär remsor, ca 3 cm breda, av marsipanen och klä som en form runt kakorna.
Gör rosor av den överblivna marsipanen.
Lägg en klick sylt på kakbottnen i marsipanformen.
Fyll upp formen med chokladgrädde till kanten.
Dekorera bakelsen med en marsipanros och strössel.
Visningar: 126
Inlagt 2015-09-11 09:54:03






20 min.jpg)