Receptbeskrivning

Prinsessbakelse

Ingredienser för
Botten:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
jordgubbssylt
Garnering:
rosa marsipan
strössel
silverkulor


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 min med elvisp.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

Bred ut smeten på en plåt, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåts­papper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 10 min.

Stansa ut bottnar från kakan med en hjärtformad pepparkaksform.

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden tjock och blanda den med den smälta chokladen.

Skär remsor, ca 3 cm breda, av marsipanen och klä som en form runt kakorna.
Gör rosor av den överblivna marsipanen.

Lägg en klick sylt på kakbottnen i marsipanformen.
Fyll upp formen med chokladgrädde till kanten.
Dekorera bakelsen med en marsipanros och strössel.

Visningar: 126
Inlagt 2015-09-11 09:54:03