Receptbeskrivning

Kärlekstårta

Ingredienser för
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Chokladkräm:
2 dl grädde
200 g mörk choklad (70%)
1 tsk vaniljsocker


  80 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner blandningen i äggsmeten.

Tillsätt det avsvalnade smöret i smeten och blanda.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min.
LÃ¥t svalna.

Chokladkräm:
Värm grädden tills den sjuder, ta den då från plattan och tillsätt chokladen i små bitar och vaniljsockret.
Rör tills chokladen har smält.
Låt krämen svalna i en skål.
Den ska bli som en tjock kräm, det kan ta någon timme.
Rör krämen slät och bred den över den avsvalnade kakan.

Dekorera gärna kakan – i kärlekens tecken.

Visningar: 137
Inlagt 2015-09-11 11:15:01