Receptbeskrivning

Flädermoussetårta

Ingredienser för
Botten:
250 g mandelmassa
125 g smör, rumsvarmt
3 st ägg
Flädermousse:
4 st gelatinblad
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl flädersaft konsentrat
Garnering:
färska bär


  200 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.

Botten:
Riv mandelmassan och rör ner smöret.
Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 min.
LÃ¥t den kallna helt i formen.

Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

Smält den vita chokladen över vattenbad.
Vispa grädden lätt.

Vispa äggulor och florsocker pösigt och rör ner i grädden.

Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 2 msk flädersaft.
Rör i det smälta gelatinet och resten av saften.

Vänd försiktigt ner den smälta chokladen.
Häll smeten i formen och låt den stå i frysen i ca 4 tim.
Ta fram tårtan ca 30 min innan servering.
Garnera den med färska bär.

Visningar: 323
Inlagt 2015-09-11 11:17:59