Receptbeskrivning
Vanilj- & blåbärshjärtan
Ingredienser
för
Mördeg:
200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker
1 nypa salt
1 st äggula
4 dl vetemjöl
Vaniljkräm:
3 dl vispgrädde 2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Fyllning:
1 dl blåbär, frysta lr färska hallon eller jordgubbar skurna i småbitar.Beskrivning
Mördeg:
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 1 tim.
Vaniljkräm:
Häll alla ingredienser i en kastrull och rör om.
Sjud blandningen till en kräm under omrörning, det får inte koka.
Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjockat.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut halva degen ett par millimeter tjock på ett mjölat bakbrod.
Skär ut rutor som är lite större än hjärtformarna och klä dem med degrutorna.
Skär bort överflödet.
Klicka ut vaniljkrämen i formarna.
Tryck ner några blåbär i varje form med kräm.
Kavla ut den andra halvan av degen.
Skär ut rutor som täcker fyllningen.
Nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg.
Ställ formarna på en plåt.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12–15 min.
LÃ¥t dem kallna i formarna innan du tar ut dem.
Pudra florsocker över dem före servering.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 1 tim.
Vaniljkräm:
Häll alla ingredienser i en kastrull och rör om.
Sjud blandningen till en kräm under omrörning, det får inte koka.
Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjockat.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut halva degen ett par millimeter tjock på ett mjölat bakbrod.
Skär ut rutor som är lite större än hjärtformarna och klä dem med degrutorna.
Skär bort överflödet.
Klicka ut vaniljkrämen i formarna.
Tryck ner några blåbär i varje form med kräm.
Kavla ut den andra halvan av degen.
Skär ut rutor som täcker fyllningen.
Nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg.
Ställ formarna på en plåt.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12–15 min.
LÃ¥t dem kallna i formarna innan du tar ut dem.
Pudra florsocker över dem före servering.
Visningar: 276
Inlagt 2015-09-11 11:22:02






60 min