Receptbeskrivning
Små chokladhjärtan
Ingredienser
för
125 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 st äggula
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 st äggula
Fyllning:
100 g mörk choklad eller mjölkchoklad 1 dl vispgrädde
25 g smör
Beskrivning
Rör smör och florsocker riktigt krämigt.
Tillsätt mjöl och kakao.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila, inlindad i plastfolie, i ca 1 tim i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur den.
Använd minsta sorten av pepparkaksformar.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min.
LÃ¥t kakorna kallna.
Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädden och smöret.
Rör ihop till en slät kräm.
Låt krämen svalna så att den tjocknar.
Bred krämen på undersidan av en kaka och tryck ihop med en annan kaka. Förvara kakorna svalt.
Visningar: 119
Inlagt 2015-09-11 11:27:26






80 min