Receptbeskrivning

Kolarutor med choklad & frasig havrebotten

Ingredienser för
Kolafyllning:
50 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
Botten:
75 g smör, smält
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Garnering:
175 g mörk choklad, smält


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning

Sätt ugnen på 200 grader.

Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap och grädde.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda tills kolan blivit lagom seg, 20–30 min.
Hur lång tid det tar beror på storleken på grytan och värmen på spisen. Gör ett kulprov så vet du att kolan är klar.

Botten:
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en smulig massa.
Platta ut degen i en form, ca 20 x 20 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 min.
LÃ¥t den kallna.

Häll kolasmeten på bottnen.
Låt kakan stå en stund i kylskåpet och stelna lite.

Bred ut chokladen över kolan.
Ställ formen en stund till i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
Skär kakan i små bitar med en vass kniv.

Andra smaskiga kolarecept hittar du här.

Visningar: 631
Inlagt 2015-09-11 11:41:12