Receptbeskrivning
Glassbakelser med krokant 
Ingredienser
för
Krokant:
3 dl strösocker 3 dl sötmandel, finhackad
Glass:
2 dl vispgrädde 1 dl kessella
2 tsk florsocker
Garnering:
20 st noblesse Beskrivning
Krokant:
Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas).
Tillsätt mandeln och rör om.
Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper.
Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
Glass:
Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker.
Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan.
Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.
Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas).
Tillsätt mandeln och rör om.
Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper.
Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
Glass:
Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker.
Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan.
Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.
Visningar: 806
Inlagt 2015-09-11 11:45:33






200 min