Receptbeskrivning

Chokladbiskvier

Ingredienser för
Botten:
275 g mandelmassa
1 st äggvita
Fyllning:
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Topping:
150 g mörk choklad


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn.
Smeten kommer att bli ganska tjock.
Klicka ut eller spritsa ut klickar på plåten.

Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min.
Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.

Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad.
LÃ¥t den svalna.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp.
Vänd ner den smälta chokladen.

Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna, det går enkelt med en liten sked.
Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30 min.

Topping:
Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält den över vattenbad.

Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.

Visningar: 196
Inlagt 2015-09-11 11:49:21