Receptbeskrivning

Frusen marängbakelse med jordgubbar

Ingredienser för
Marängbakelse
3 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl strösocker
2 msk kakao
Fyllning/frusen glass
3 st äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Garnering
vispgrädde
bär
mörk choklad (riven)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Barnfavorit!
Beskrivning
En sats räcker till ca 10-12 st.

Marängbakelse
Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och strösocker (1 dl) hårt till ett fast skum. Rör därefter i 2 dl strösocker.
(Sikta ner 2 msk kakao och rör ner det i äggvispet. Om du vill göra marängbakelserna med chokladsmak.)

Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska muffinsformar. Sätt in på andra falsen i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt formarna svalna.

Fyllning/frusen glass
Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Blanda sedan ner äggulorna i grädden. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna. Klicka ner fyllningen/glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.

Ställ in formarna i frysen.

Ta ut formarna ur frysen ca 10-15 minuter innan servering. Garnera med lite vispad grädde och säsongens bär eller frukt. Vill du så riv lite mörk choklad över.

Visningar: 2530
Inlagt 2015-09-14 18:55:50