Receptbeskrivning
Spökbakelser
Ingredienser
för
3 st ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
dl mjölk
2 dl sylt (valfri)
600 g marsipan
1 tsk chokald. smält
3 dl vispgrädde, vispad
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
dl mjölk
2 dl sylt (valfri)
600 g marsipan
1 tsk chokald. smält
3 dl vispgrädde, vispad
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk och rör om ordentligt.
Vispa äggvitorna tills du kan vända på bunken.
Häll smeten i långpannan och grädda i 5 minuter.
Låt kakan kallna helt innan du brer på sylten.
Rulla ihop kakan från långsidan.
Skär kakan i ungefär 3 cm höga stubbar.
Ställ dem på kanten och bred på grädde.
Forma till toppar.
Kavla ut marsipanen och skär den i ca 15 cm rundlar.
Lägg ett marsipanlock på varje rulltårtsbit.
Gör ögon av smält choklad eller med glasyr.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk och rör om ordentligt.
Vispa äggvitorna tills du kan vända på bunken.
Häll smeten i långpannan och grädda i 5 minuter.
Låt kakan kallna helt innan du brer på sylten.
Rulla ihop kakan från långsidan.
Skär kakan i ungefär 3 cm höga stubbar.
Ställ dem på kanten och bred på grädde.
Forma till toppar.
Kavla ut marsipanen och skär den i ca 15 cm rundlar.
Lägg ett marsipanlock på varje rulltårtsbit.
Gör ögon av smält choklad eller med glasyr.
Visningar: 1505
Inlagt 2015-09-15 06:18:43






35 min