Receptbeskrivning

Cake pops med vit choklad

Ingredienser för
3 st ägg
3 dl socker
150 g smör
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smörkräm:
40 g smör, rumsvarmt
2 msk mjölk
1 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
400 g vit choklad
strössel
dekorationsglasyr
klubbpinnar eller grillspett


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 40 st

Vispa ägg och socker luftigt.
Rör ner smör och vaniljsocker.
Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta.

Häll smeten i bakplåtpappersklädd springform, 22 cm i diameter.
Grädda i 160 grader, ca 50 min.
LÃ¥t kakan svalna.

Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.

Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen.
Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar.

Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.

Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de stick ned i cake-pop-bollarna.

Ställ klubborna i kyl ca 30 min.

Smält resten av chockladen över vattenbad och doppa ner klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar.

När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.

Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt.

Visningar: 193
Inlagt 2015-09-15 06:29:17