Receptbeskrivning
Cake pops med vit choklad
Ingredienser
för
3 st ägg
3 dl socker
150 g smör
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk mjölk
1 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
strössel
dekorationsglasyr
klubbpinnar eller grillspett
3 dl socker
150 g smör
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smörkräm:
40 g smör, rumsvarmt 2 msk mjölk
1 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
400 g vit choklad strössel
dekorationsglasyr
klubbpinnar eller grillspett
Beskrivning
Ca 40 st
Vispa ägg och socker luftigt.
Rör ner smör och vaniljsocker.
Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta.
Häll smeten i bakplåtpappersklädd springform, 22 cm i diameter.
Grädda i 160 grader, ca 50 min.
LÃ¥t kakan svalna.
Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.
Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen.
Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar.
Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.
Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de stick ned i cake-pop-bollarna.
Ställ klubborna i kyl ca 30 min.
Smält resten av chockladen över vattenbad och doppa ner klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar.
När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.
Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt.
Vispa ägg och socker luftigt.
Rör ner smör och vaniljsocker.
Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta.
Häll smeten i bakplåtpappersklädd springform, 22 cm i diameter.
Grädda i 160 grader, ca 50 min.
LÃ¥t kakan svalna.
Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.
Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen.
Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar.
Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.
Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de stick ned i cake-pop-bollarna.
Ställ klubborna i kyl ca 30 min.
Smält resten av chockladen över vattenbad och doppa ner klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar.
När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.
Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt.
Visningar: 193
Inlagt 2015-09-15 06:29:17






60 min