Receptbeskrivning

Hjortronmacarons till halloween

Ingredienser för
Macarons:
2 st äggvitor
75 g mandelmjöl
75 g florsocker
15 g strösocker
7 st droppas mandelessens
karamellfärg
75 g strösocker
25 g vatten
Hjortrontryffel:
125 g vit choklad
50 g hjortron
2 msk grädde
karamellfärg


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Börja med att väga upp alla ingredienser till dina macarons.

Sikta mandelmjöl och florsocker tillsammans genom en sil så det blandas fint i en bunke.
Blanda ner 1 äggvita, lite mandelessens för att förhöja smaken och några droppar valfri karamellfärg.

Vispa upp den andra äggvitan och blanda stegvis ner 15 g socker tills det blivit en slät maräng.

Blanda 75 g socker och 25 g vatten till en sockerlag.
Koka upp i en kastrull med tjock botten. *
När lagen nått 118 grader skall den snabbt hällas ner i marängen, i en fin stråle.
Rör därefter marängen tills den blivit helt kall.
Känn med handen utanpå bunken.

Lyft ner marängen i mandelblandningen tills det blandats helt.
Rör inte för mycket, och inte för lite.
Smeten ska vara lavaliknande, då är den perfekt.

Spritsa ut macarons på ett bakplåtspapper, stora som 5-kronor ungefär, eventuellt något större.
Låt dem vila en timme på pappret, och grädda dem sedan i 10 min i 150 grader. Låt svalna.

Gör din hjortrontryffel.
Koka upp hjortronen, och sila av fröna.
Smält försiktigt den vita chokladen.
Koka upp grädden och häll över chokladen.
Rör ner hjortronsåsen i tryffeln.

Låt blandningen svalna, och spritsa därefter på undersidan av en macaronhalva, och para ihop den med en annan halva.

För att måla ansikten på dina macarons behövs en penna med ätbar färg, alternativt svart karamellfärg och en pensel.


Visningar: 134
Inlagt 2015-09-15 06:37:34