Receptbeskrivning
Beer can chicken
Ingredienser
för
1 st hel kyckling
blötlagd rökved
1 burk lageröl (50 cl)
barbecuesås
3 dl salt
3 dl socker
5 l vatten
2 st lagerblad
1 msk svartpeppar, krossad
1 tsk chiliflakes
blötlagd rökved
1 burk lageröl (50 cl)
barbecuesås
3 dl salt
3 dl socker
5 l vatten
2 st lagerblad
1 msk svartpeppar, krossad
1 tsk chiliflakes
Beskrivning
Marinadlag:
Koka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig.
Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes.
Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen.
LÃ¥t kyckligen ligga ett dygn i lagen.
Kyckling:
Ta upp kycklingen och skölj den lätt.
Häll ur halva ölburken och trä kycklingen över ölburken.
Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd.
Stäng locket och låt spjällen vara öppna i bottnen och på locket.
Stäm av värmen, cirka 140 grader är bra.
Fördela de glödande briketterna i två högar i varsin del av grillen.
Lägg lite rökved på glödbäddarna.
Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock.
Se till att den står stadigt.
Tillaga i cirka två timmar, tillsätt mer glödande briketter och rökved var 45:e minut så att glödvärme och rök hålls stabil.
Koka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig.
Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes.
Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen.
LÃ¥t kyckligen ligga ett dygn i lagen.
Kyckling:
Ta upp kycklingen och skölj den lätt.
Häll ur halva ölburken och trä kycklingen över ölburken.
Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd.
Stäng locket och låt spjällen vara öppna i bottnen och på locket.
Stäm av värmen, cirka 140 grader är bra.
Fördela de glödande briketterna i två högar i varsin del av grillen.
Lägg lite rökved på glödbäddarna.
Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock.
Se till att den står stadigt.
Tillaga i cirka två timmar, tillsätt mer glödande briketter och rökved var 45:e minut så att glödvärme och rök hålls stabil.
Visningar: 440
Inlagt 2015-09-16 05:39:29

