Receptbeskrivning

Smördegschoklad

Ingredienser för
1 st smördegsrulle
1 st chokladkaka
1 st ägg
hackade hasselnötter


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja sedan med att rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper.
Lägg sedan chokladkakan i mitten.
Skär sedan 2 cm breda remsor diagonalt, med chokladkakan som utgångspunkt.
Ett tips är att använda en pizzaskärare för att göra snitten.

Nu är det dags för det roliga: paketera chokladen.
Börja uppifrån och fläta remsorna över chokladkakan.
Ta från remsor från varannan sida för att få till det fina mönstret ovanpå.

Pensla sedan ett vispat ägg över hela smördegen, för att få ytan sådär härligt gyllenbrun
Strö över lite hackade hasselnötter.
Stoppa in härligheten i ugnen och ta ut efter 20-25 minuter.

Visningar: 227
Inlagt 2015-09-17 10:53:38