Receptbeskrivning

Socker o glutenfri chokladtårta/kladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Socker o glutenfri chokladtårta

150g smör
1dl stevia strö, xylitol, kokossocker
2,5st ägg
3/4dl mandelmjöl
1/2dl kokosmjöl
1/4dl kakao
25g smält mörk choklad (eller 75g smält choklad istället för kakao)

Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund kakform eller lägg i bakplåtspapper.
Smält smöret + chokladen i en kastrull. Ta den från plattan och rör ner socker och ett ägg i taget.
Blanda mjöl och kakao. Sikta ner det i smeten och rör om.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10min. (kortare om du vill ha den ännu kladdigare, ett tips är då att ställa kakan i frysen i en sund för att stelna men ändå bevara kladdigheteten.)

Visningar: 158
Inlagt 2015-09-17 18:29:17