Receptbeskrivning
Kladdkaka med extra allt
Ingredienser
för
Kladdkakan:
200 g smör, smält 4 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 st ägg
3 dl mjöl
tsk salt
150 g marshmallows, klippta på hälften
1 burk karameliserad mjölk/ dulce de leche
Mjölkchokladganache:
250 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde
Beskrivning
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
efter ca: 10-20min strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter
Marshmallows ska smälta men ej få färg.
Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
Gör chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet.
Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.
Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
efter ca: 10-20min strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter
Marshmallows ska smälta men ej få färg.
Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
Gör chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet.
Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.
Visningar: 205
Inlagt 2015-09-18 06:12:35






30 min