Receptbeskrivning

Mandelbågar

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ett tips är att läsa igenom hela receptet
innan du börjar baka.
Just i detta recept så avslutas
bakningen med att man penslar kakorna
med en het sockerlag för att få dem
att både hålla sin saftighet längre,
och de får även en fin glans à la konditori!

Ingredienser:
200 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl vetemjöl
2 dl Hyvlad mandel

Sockerlag:
0,5 dl vatten
0,5 dl socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Riv mandelmassan i en skål och
blanda ihop med äggvitan
3. Sikta ner vetemjölet och blanda
ihop till en smet
4. Fyll en spritspåse med smeten
och spritsa bågar, eller någon annan
form om du vill toka till det lite!
5. Strö hyvlad mandel över kakorna
och baka dem mitt i ugnen i ca 10
minuter tills de har en gyllenbrun färg.
Medan kakorna bakas, koka
ihop socker och vatten till en sockerlag
6. Direkt när kakorna är klara, pensla dem
med den heta sockerlagen så att det riktigt
fräser om plåten.
7. LÃ¥t kakorna svalna och doppa sedan
ändarna i lite smält choklad

Visningar: 533
Inlagt 2015-09-22 19:15:24