Receptbeskrivning

fetaostbiffar med tabbouli

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 dl couscous1 vitlöksklyfta1 citron100 g fetaost500 g blandfärs4 msk hackad persilja2 msk olivolja1/2 rödlök3 tomatersalt och pepparHarissayoghurt2 dl matyoghurt (10 %)1 tsk harissa1 tsk honungSå här gör duCloseBra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.Skala och finhacka vitlöken. Finriv skalet av citronen. Smula fetaosten grovt.Lägg färsen i en bunke. Blanda med vitlök, hälften av citronskalet, 1/4 av persiljan, salt och peppar. Arbeta in fetaosten. Forma till 1 stor biff per portion eller 2 små. Stek dem i oljan 3–4 minuter på varje sida. Gör såsen och tabbouleh under tiden.Harissayoghurt: Blanda matyoghurt, resten av citronskalet, harissa och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.Skala och strimla löken. Skär tomaterna i små tärningar. Lägg lök och tomater i en skål och blanda med couscousen, resten av persiljan och oljan. Pressa över citronjuice. Smaka av med salt och peppar.Servera fetaostbiffarna med tabbouleh och harissayoghurt.För alla Rätten är äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller byt couscous mot t ex quinoa.
Gör laktosfri: byt fetaost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri salladsost. Tips Harissa är starkt, så dosera efter tycke och smak. Fetaosten kan även blandas med couscousen.

Visningar: 308
Inlagt 2015-09-24 01:43:34