Receptbeskrivning

Digestivebakelser med krämig mjölkchoklad

Ingredienser för
Botten:
150 g digestivekex
25 g smör, smält
1 msk vatten
Mjölkchokladsfyllning:
1 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
30 g smör
Garnering:
25 g mörk choklad, smält
2 dl vispgrädde, vispad
jordgubbar, skurna i bitar


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
12–15 st

Sätt ugnen på 220 grader.
Krossa digestivekexen i en bunke.
Tillsätt smör och vatten.
Blanda ihop allt till en smulig massa.
Tryck ut kaksmulorna i aluminiumformar, ca 4 cm i diameter.
Grädda formarna mitt i ugnen i 8–10 min. 
Låt dem kallna på plåten.

Fyllning:
Värm grädden i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och tillsätt dem och smöret.
Rör om tills chokladen har smält och blanda ihop allt till en slät smet.
LÃ¥t den svalna.
Fyll kakformarna med choklad-krämen.
Ställ dem i kylen en stund så att chokladen stelnar lite.

Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper.
LÃ¥t den stelna. S
tansa ut chokladdekorationer med en liten kakform.
Spritsa en klick grädde på bakelserna vid servering och garnera med jordgubbar och chokladdekorationer.

Visningar: 416
Inlagt 2015-09-24 05:50:59