Receptbeskrivning
Digestivebakelser med krämig mjölkchoklad
Ingredienser
för
Botten:
150 g digestivekex 25 g smör, smält
1 msk vatten
Mjölkchokladsfyllning:
1 dl vispgrädde 150 g mjölkchoklad
30 g smör
Garnering:
25 g mörk choklad, smält 2 dl vispgrädde, vispad
jordgubbar, skurna i bitar
Beskrivning
12–15 st
Sätt ugnen på 220 grader.
Krossa digestivekexen i en bunke.
Tillsätt smör och vatten.
Blanda ihop allt till en smulig massa.
Tryck ut kaksmulorna i aluminiumformar, ca 4 cm i diameter.
Grädda formarna mitt i ugnen i 8–10 min. 
Låt dem kallna på plåten.
Fyllning:
Värm grädden i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och tillsätt dem och smöret.
Rör om tills chokladen har smält och blanda ihop allt till en slät smet.
LÃ¥t den svalna.
Fyll kakformarna med choklad-krämen.
Ställ dem i kylen en stund så att chokladen stelnar lite.
Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper.
LÃ¥t den stelna. S
tansa ut chokladdekorationer med en liten kakform.
Spritsa en klick grädde på bakelserna vid servering och garnera med jordgubbar och chokladdekorationer.
Sätt ugnen på 220 grader.
Krossa digestivekexen i en bunke.
Tillsätt smör och vatten.
Blanda ihop allt till en smulig massa.
Tryck ut kaksmulorna i aluminiumformar, ca 4 cm i diameter.
Grädda formarna mitt i ugnen i 8–10 min. 
Låt dem kallna på plåten.
Fyllning:
Värm grädden i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och tillsätt dem och smöret.
Rör om tills chokladen har smält och blanda ihop allt till en slät smet.
LÃ¥t den svalna.
Fyll kakformarna med choklad-krämen.
Ställ dem i kylen en stund så att chokladen stelnar lite.
Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper.
LÃ¥t den stelna. S
tansa ut chokladdekorationer med en liten kakform.
Spritsa en klick grädde på bakelserna vid servering och garnera med jordgubbar och chokladdekorationer.
Visningar: 416
Inlagt 2015-09-24 05:50:59






20 min