Receptbeskrivning
Daimbiskvier
Ingredienser
för
Botten:
200 g mandelmassa 1 dl strösocker
1 st äggvita
Smörkräm:
150 g smör 1 dl florsocker
1 st dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Garnering:
150 g mjölkchoklad 1 st dubbel daim
Beskrivning
Riv mandelmassan.
Blanda ihop med socker och äggvita.
Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
LÃ¥t svalna.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen.
Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme.
Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Blanda ihop med socker och äggvita.
Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
LÃ¥t svalna.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen.
Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme.
Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Visningar: 323
Inlagt 2015-09-24 06:16:46






45 min