Receptbeskrivning
Daimpaj
Ingredienser
för
Botten:
3 dl vetemjöl 125 g smör, rumsvarmt
2 msk socker
1 st äggula
Fyllning:
2 st ägg 1 dl farin socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 krm salt
Garnering:
2 st dubbeldaim, hacakad Serveras med citrongrädde
Beskrivning
Ställ ugnen på 150 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass.
Citrongrädden: vispad grädde och rivet citronskal
Eller
Vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass.
Citrongrädden: vispad grädde och rivet citronskal
Eller
Vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
Visningar: 581
Inlagt 2015-09-24 06:22:38






60 min.jpg)