Receptbeskrivning

Daimpaj

Ingredienser för
Botten:
3 dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt
2 msk socker
1 st äggula
Fyllning:
2 st ägg
1 dl farin socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 krm salt
Garnering:
2 st dubbeldaim, hacakad
Serveras med citrongrädde


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ställ ugnen på 150 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.

Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass.

Citrongrädden: vispad grädde och rivet citronskal
Eller
Vispad grädde med några matskedar lemoncurd.

Visningar: 581
Inlagt 2015-09-24 06:22:38