Receptbeskrivning
Baked oreo chocolate dream cheesecake (via årstidsborden)
Ingredienser
för
Pajskal:
12 st oreo kex 2 msk smör, smält
Cheesecake
450 g philadelphia ost, naturell 1 dl florsocker
1 msk kakao
2 st ägg
150 g mörk choklad, hackad och smält
Topping:
dl vispgrädde 90 g mörk choklad, hackad
1 msk strösocker
Garnering:
1 dl chokladspån Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Täck en 15 cm i diameters form med bakplåtspapper.
Smält smöret och mixa OREO kexen i en beredare.
Blanda OREO smulorna med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i formen.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Ställ åt sidan under tiden du förbereder cheesecaken.
Hacka chokladen och smält över vattenbad.
Låt den svalna lite innan du blandar den med de övriga ingredienserna.
Vispa philadelphian och sockret poröst med en elvisp, tillsätt kakaon och vispa ytterligare.
Lägg i ett ägg i taget och vispa på låg värme.
Tillsätt tills sist den smälta chokladen och vispa den så att den precis går ihop.
Fyll skalet med cheesecake smeten.
Jämna till toppen och banka den lite lätt på bordet för att få bort ev, luftbubblor.
Grädda mitt i ugnen i 1 timme.
Det ska inte skvalpas när den kommer ut, gör den det så grädda i några minuter till men den får inte brännas!
Låt den vila i 5 minuter efter du har tagit ut den ur ugnen innan du skär med en vass kniv runt kanterna men ta inte ur den ur formen.
Ställ den sedan i kylskåpet i minst 6-8 timmar, gärna över natten utan plastfolie!
Topping -
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Fördela det på kakan och tryck gärna ut det på sidorna så att der rinner snyggt ner!
Garnera med chokladspån!
Täck en 15 cm i diameters form med bakplåtspapper.
Smält smöret och mixa OREO kexen i en beredare.
Blanda OREO smulorna med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i formen.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Ställ åt sidan under tiden du förbereder cheesecaken.
Hacka chokladen och smält över vattenbad.
Låt den svalna lite innan du blandar den med de övriga ingredienserna.
Vispa philadelphian och sockret poröst med en elvisp, tillsätt kakaon och vispa ytterligare.
Lägg i ett ägg i taget och vispa på låg värme.
Tillsätt tills sist den smälta chokladen och vispa den så att den precis går ihop.
Fyll skalet med cheesecake smeten.
Jämna till toppen och banka den lite lätt på bordet för att få bort ev, luftbubblor.
Grädda mitt i ugnen i 1 timme.
Det ska inte skvalpas när den kommer ut, gör den det så grädda i några minuter till men den får inte brännas!
Låt den vila i 5 minuter efter du har tagit ut den ur ugnen innan du skär med en vass kniv runt kanterna men ta inte ur den ur formen.
Ställ den sedan i kylskåpet i minst 6-8 timmar, gärna över natten utan plastfolie!
Topping -
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Fördela det på kakan och tryck gärna ut det på sidorna så att der rinner snyggt ner!
Garnera med chokladspån!
Visningar: 253
Inlagt 2015-09-24 07:07:42






120 min