Receptbeskrivning
Chokladmuffins med kola
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladmuffins med kola 12st
125g smör
2 ½dl socker
3st ägg
3tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
½dl kakao
12st riesenkolor eller liknande
Kolaglasyr:
100g smält smör
¾dl socker
2tsk vetemjöl
2dl vispgrädde
½dl ljus sirap
Garnering:
1 ½dl-2dl vispgrädde
hallon
Muffins: Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, salt och kakao. Sikta ner blandningen. i smeten under omrörning.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Peta ner en kola i varje muffinsform. Grädda i 200°, 15-18min.
Kolaglasyr: Blanda smält smör med socker, vetemjöl, vispgrädde och sirap. Låt sjuda på svag värme tills det blir tjockt och gyllenbrunt. Låt svalna något men inte längre än att det håller sig flytande. Bred kolasmeten på muffinsen och garnera när de är rumstempererade med vispad grädde och hallon.
125g smör
2 ½dl socker
3st ägg
3tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
½dl kakao
12st riesenkolor eller liknande
Kolaglasyr:
100g smält smör
¾dl socker
2tsk vetemjöl
2dl vispgrädde
½dl ljus sirap
Garnering:
1 ½dl-2dl vispgrädde
hallon
Muffins: Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, salt och kakao. Sikta ner blandningen. i smeten under omrörning.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Peta ner en kola i varje muffinsform. Grädda i 200°, 15-18min.
Kolaglasyr: Blanda smält smör med socker, vetemjöl, vispgrädde och sirap. Låt sjuda på svag värme tills det blir tjockt och gyllenbrunt. Låt svalna något men inte längre än att det håller sig flytande. Bred kolasmeten på muffinsen och garnera när de är rumstempererade med vispad grädde och hallon.
Visningar: 127
Inlagt 2015-09-24 20:36:07






30 min