Receptbeskrivning
Chokladkakor med dumle
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladkakor med dumle 50st
150g smör
175g nötkräm
75g mörk choklad
3dl socker
1st ägg
5 ½dl vetemjöl
½tsk bikarbonat
½dl kakao
1tsk vaniljsocker
Garnering:
1påse dumlekolor
50g mörk choklad att fästa kolorna med
40g vit choklad
Smält smör och nötkräm i en kastrull. Dra kastrullen från värmen, rör ner fint hackad choklad tills den smält. Rör ner socker och ägg.
Blanda mjöl med bikarbonat, kakao och vaniljsocker. Sikta ner i smeten under omrörning och blanda ihop till en lös deg.
Rulla genast bolla och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem och grädda i 175° ca 15min.
Låt svalna på plåten.
Dela dumlekolorna, smält den mörka chokladen och använd som häftmassa till kolorna. Smält den vita chokladen och ringla över med svepande rörelser. Låt stelna.
150g smör
175g nötkräm
75g mörk choklad
3dl socker
1st ägg
5 ½dl vetemjöl
½tsk bikarbonat
½dl kakao
1tsk vaniljsocker
Garnering:
1påse dumlekolor
50g mörk choklad att fästa kolorna med
40g vit choklad
Smält smör och nötkräm i en kastrull. Dra kastrullen från värmen, rör ner fint hackad choklad tills den smält. Rör ner socker och ägg.
Blanda mjöl med bikarbonat, kakao och vaniljsocker. Sikta ner i smeten under omrörning och blanda ihop till en lös deg.
Rulla genast bolla och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem och grädda i 175° ca 15min.
Låt svalna på plåten.
Dela dumlekolorna, smält den mörka chokladen och använd som häftmassa till kolorna. Smält den vita chokladen och ringla över med svepande rörelser. Låt stelna.
Visningar: 214
Inlagt 2015-09-24 20:38:11






30 min