Receptbeskrivning
Syrliga godisremmar
Ingredienser
för
5 tsk gelatinpulver alt. 10 st gelatinblad
1 dl lemon curd
2 st citroner, rivet skal
2 msk citronsaft
1 dl strösocker
dl vit sirap
1 dl vatten
tsk citronsyra
par droppar gul karamellfärg
citronsyra
1 dl lemon curd
2 st citroner, rivet skal
2 msk citronsaft
1 dl strösocker
dl vit sirap
1 dl vatten
tsk citronsyra
par droppar gul karamellfärg
Garnering:
strösocker citronsyra
Beskrivning
Börja med att lägga gelatinpulvret- eller bladen i kallt vatten.
Klä en plåt med bakplåtspapper som du penslar med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna i en kastrull.
LÃ¥t stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspappret, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur över natten.
–
Pensla en vass kniv med olja och skär upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
LÃ¥t vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!
Klä en plåt med bakplåtspapper som du penslar med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna i en kastrull.
LÃ¥t stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspappret, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur över natten.
–
Pensla en vass kniv med olja och skär upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
LÃ¥t vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!
Visningar: 313
Inlagt 2015-09-25 06:28:44






200 min