Receptbeskrivning

Sura hallonremmar

Ingredienser för
180 g hallon, frysta
10 st gelatinblad
1 dl strösocker
dl vit sirap
1 dl vatten
tsk citronsyra
Garnering:
1 dl strösocker
1 krm citronsyra


  200 min
 SvÃ¥righet: SvÃ¥rt
Beskrivning
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).
–
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.

Visningar: 1182
Inlagt 2015-09-25 06:32:47