Receptbeskrivning

Seggoda äppel- eller vinbärsremmar

Ingredienser för
Äppelremmar:
3 st röda äpplen
Vinbärsremmar:
225 g röda vinbär
50 g hallon
2 msk honung
ev kokos eller socker till garnering


  200 min
 SvÃ¥righet: SvÃ¥rt
Beskrivning
Äppelremmar:
Sätt ugnen på 100°C.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
Lägg äppelbitarna i en kastrull och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, ca 5 minuter.
Ta från värmen.
Mixa äppelmoset slätt med stavmixer.
Sila genom en finmaskig sil.
Bred ut till en ca 2 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt.
Ställ i mitten av ugnen och låt torka 2–3 timmar.
Skär i tunna remmar.

Vinbärsremmar:
Sätt ugnen på 100°C.
Blanda vinbär, hallon och honung i en kastrull.
Koka upp och låt koka till ett mos, ca 5 minuter.
Ta från värmen.
Mixa vinbärsmoset slätt med stavmixer.
Sila genom en finmaskig sil.
Bred ut till en ca 2 mm tjock platta på bakpappersklädd plåt.
Ställ i mitten av ugnen och låt torka 2–3 timmar.
Strö ev på kokos eller socker.
Skär i tunna remmar.


Visningar: 777
Inlagt 2015-09-25 06:40:39