Receptbeskrivning
Bärremmar
Ingredienser
för
4 dl valfri bär, tex lingon, blåbär, hallon, tr
2 msk honung
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
1 tsk vaniljpulver
Beskrivning
Mixa till en slät smet med stavmixer eller i blender.
Sätt sedan ugnen på 50 grader.
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
Tips är att smörja bakplåtspappret med lite kokosolja innan så lossnar remmarna lättare sedan.
När du brett ut smeten i ett jämnt lager över bakplåtspappret så är det bara att skjutsa in plåten i ugnen.
Låt sedan stå och torka i några timmar.
Öppna luckan ibland och känn efter.
Det kan ta upp till 8 timmar.
När bärsmeten stelnat/torkat är det dags att ta ut plåten och klippa remmar
Lossa först försiktigt i kanterna och klipp sedan remmar i den längd och bredd du vill ha dem.
Om remmarna hunnit bli lite krispiga i kanterna i ugnen så är det bara att lägga dem i en burk med lock ett tag så blir de mjuka och sega igen.
Sätt sedan ugnen på 50 grader.
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
Tips är att smörja bakplåtspappret med lite kokosolja innan så lossnar remmarna lättare sedan.
När du brett ut smeten i ett jämnt lager över bakplåtspappret så är det bara att skjutsa in plåten i ugnen.
Låt sedan stå och torka i några timmar.
Öppna luckan ibland och känn efter.
Det kan ta upp till 8 timmar.
När bärsmeten stelnat/torkat är det dags att ta ut plåten och klippa remmar
Lossa först försiktigt i kanterna och klipp sedan remmar i den längd och bredd du vill ha dem.
Om remmarna hunnit bli lite krispiga i kanterna i ugnen så är det bara att lägga dem i en burk med lock ett tag så blir de mjuka och sega igen.
Visningar: 734
Inlagt 2015-09-25 07:22:56






200 min