Receptbeskrivning

Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu

Ingredienser för
500 g morötter
50 g ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 dl vatten
4 dl mjölk
3 msk grönsaksfond
10 purjolök
300 g tofu
1 linser


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Receptet är avsett för 4 portioner eller 8 bufféportioner.

Skala morötterna, ingefäran och vitlöken. Skär morötterna i mindre bitar, riv ingefäran och hacka vitlöken.
Fräs det skurna och ingefäran i oljan i en kastrull. Blanda ner vatten, mjölk och fond och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät.
Skiva purjon mycket tunt och tärna osten. Häll av linserna, skölj dem och låt rinna av.
Blanda purjolök med ost och linser och servera i soppan.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ, använd tofu.

Visningar: 708
Inlagt 2012-04-05 21:06:22