Receptbeskrivning
Bönsallad med quinoa och rostade rotfrukter
Ingredienser
för
1 frp bönmix 380g
3 st morötter
3 st palsternackor
6 msk olivolja
1 st rödlök
1 msk citronsaft
salt
peppar
färska örtkryddor
avokado
4 prt quinoa
3 st morötter
3 st palsternackor
6 msk olivolja
1 st rödlök
1 msk citronsaft
salt
peppar
färska örtkryddor
avokado
4 prt quinoa
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Häll av och sjölv bönmixen under rinnande vatten. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar. Blanda stavarna med en tredjedel av olivoljan, salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär en rödlök i fina klyftor.
Blanda rotfrukter, quinoa, bönor och lök med citronsagt, resten av olivoljan, salt och peppar. Smaksätt gärna med någon färsk örtkrydda, t.ex oregano eller basilika. Dekorera med avokado.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär en rödlök i fina klyftor.
Blanda rotfrukter, quinoa, bönor och lök med citronsagt, resten av olivoljan, salt och peppar. Smaksätt gärna med någon färsk örtkrydda, t.ex oregano eller basilika. Dekorera med avokado.
Visningar: 551
Inlagt 2015-09-26 05:33:02

