Receptbeskrivning

Briocher med citronfärskost

Ingredienser för
25 jäst
2 dl vatten
0.5 tsk salt
12 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
0.5 dl socker
5 ägg
ägg


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och 1/3 av mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Rör ihop matfett och socker. Rör ner äggen i matfettsblandningen och arbeta in det i den jästa degen. Tillsätt det mesta av resten av mjölet och arbeta degen ca 5 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med ev. resten av mjölet. Rulla ut degen till en längd. Ta undan lite av degen som formas till 20 små runda kulor (för 20 st). Dela degen i 20 bitar (för 20 st) och forma runda bullar. Lägg dem i små formar av aluminiumfolie. Gör en fördjupning i bullarna och lägg ner en kula i varje bulle.
Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250ºC.
Pensa bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.
Servera briocherna med färskost smaksatt med rivet citronskal, pressad saft, salt och peppar.

För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med lämpligt mjölkfritt tillbehör.

Visningar: 170
Inlagt 2012-04-05 23:09:14