Receptbeskrivning

Lakrits- och citronbiskvier

Ingredienser för
Botten:
300 g mandelmassa
1 dl socker
1 st äggvita
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 st äggula
2 dl florsocker
1 st citron
1 msk vaniljsocker
Topping:
200 g mjölkchoklad (lakritssmak)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca: 25st

Ställ ugnen på 175 grader.
Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en deg med äggvitan och socker.
Klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen.

Bred ut ett toppigt lager på undersidan av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.

Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, och ställ svalt så att chokladen stelnar.

Visningar: 561
Inlagt 2015-09-28 05:12:53