Receptbeskrivning

Kyckling med persikobulgur

Ingredienser för
500 g kycklingfilé
2 tsk torkad oregano
1 msk smör
salt + nymald svartpeppar
1 st stor citron + till bulguren
2 dl matyoghurt
2 dl bulgur
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st gurka
1 st röd paprika
1 st stor rödlök
2 st avokador
2 st persikor
1 kruka bladpersilja
2 msk olivolja
5 msk citronsaft


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Krydda kycklingfiléerna med 2 tsk oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen 15–20 min eller till 68° innertemperatur. Skiva filéerna.
3. Sås: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner 1 tsk skal i yoghurten (spara citronen till bulguren) och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Bulgur: Koka bulguren med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i en sil.
5. Skölj och skär gurka och paprika smått. Skala och finhacka löken. Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i mindre bitar. Finhacka persiljan.
6. Blanda bulgur med grönsaker, avokado, persikor och persilja. Tillsätt 2 msk olja, pressa i 5 msk citronsaft och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

Visningar: 323
Inlagt 2012-04-05 23:51:46