Receptbeskrivning
Lax och räkspett med chili och limesalsa
Ingredienser
för
500 g lax, benfri
4 st stora nordhavsräkor
matolja
1 st gul lök(ar) finhackad
2 msk matolja
1 krossade tomater
0.5 tsk chilipeppar
2 tsk socker
2.5 st limefrukt(er)
2 st apelsin(er)
salt och peppar
gräslök
lime
4 st stora nordhavsräkor
matolja
1 st gul lök(ar) finhackad
2 msk matolja
1 krossade tomater
0.5 tsk chilipeppar
2 tsk socker
2.5 st limefrukt(er)
2 st apelsin(er)
salt och peppar
gräslök
lime
Beskrivning
Tillagning:
1. Fräs löken i lite olja utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater, chilipeppar och socker.. Låt småputtra i ca 10 minuter.
2. Under tiden skär du ut klyftor av apelsinerna och limen som man blandar ner i salsan. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär laxen i stora tärningar och trä upp på spett med räkorna. Pensla spetten med olja, salta och peppra. Grilla dem 3-4 minuter/sida på kolgrill eller i stekpanna. Servera med nykokt potatis och citrussåsen. Servera gärna en limeklyfta till spetten och garnera med lite hackad gräslök.
1. Fräs löken i lite olja utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater, chilipeppar och socker.. Låt småputtra i ca 10 minuter.
2. Under tiden skär du ut klyftor av apelsinerna och limen som man blandar ner i salsan. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär laxen i stora tärningar och trä upp på spett med räkorna. Pensla spetten med olja, salta och peppra. Grilla dem 3-4 minuter/sida på kolgrill eller i stekpanna. Servera med nykokt potatis och citrussåsen. Servera gärna en limeklyfta till spetten och garnera med lite hackad gräslök.
Visningar: 347
Inlagt 2015-09-29 20:45:55