Receptbeskrivning

Laksa med kyckling

Ingredienser för
1 st citrongräs
3 msk citronjuice
400 g kycklingfiléer
1 l vatten
5 st kaffirlimeblad
2 tsk salt
3 st ägg
100 g glasnudlar
3 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlök
2 st chilifrukter, röda
2 ingefära
1 tsk gurkmeja
4 st vitpepparkorn
10 st cashewnötter, osaltade
6 dl vatten 2/3 dl
1 st hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 tsk strösocker
2 dl böngroddar, till servering
1 kruka basilika, vanlig eller thai
1 dl rostad lök


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Banka citrongräset. Pressa citronjuicen.
2. Koka kycklingfiléerna hela i vattnet med citrongräs, citronjuice, limeblad och salt ca 10 min. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Spara buljongen.
3. Koka äggen hårdkokta.
4. Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
5. Kryddpaste: Skala och skär lök och vitlök grovt. Skölj, kärna ur och skär chilifrukterna grovt. Skala och grovskiva ingefäran.
6. Mixa lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, vitpeppar och nötter till en tjock paste i en matberedare. Fräs pasten i oljan i en panna 2 min.
7. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokos­mjölk och socker till pasten. Låt koka 5 min.
8. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg upp alla tillbehör i olika skålar och låt alla plocka. Häll över den varma buljongen.


Visningar: 613
Inlagt 2012-04-05 21:53:55