Receptbeskrivning
Carbonara, Paolo Robertos recept
Ingredienser
för
500 g spaghetti
4 st ägg
2 krm salt
1 msk olivolja
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta, hel
200 g bacon, strimlat eller rimmat fläsk i tärnin
5 msk parmesanost, riven
5 msk pecorino, riven
1–1.5 krm svartpeppar
4 st ägg
2 krm salt
1 msk olivolja
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta, hel
200 g bacon, strimlat eller rimmat fläsk i tärnin
5 msk parmesanost, riven
5 msk pecorino, riven
1–1.5 krm svartpeppar
Beskrivning
Paolos carbonara
Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk. Fräs dem sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter. Ta upp vitlöken som kastas. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk. Fräs dem sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter. Ta upp vitlöken som kastas. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
Visningar: 112468
Inlagt 2015-09-29 23:43:59