Receptbeskrivning

Penne med kyckling, spenat och svamp

Ingredienser för
350 g penne
3 st kycklingfiléer, 400 g
1 st rödlök, liten
200 g champinjoner
70 g babyspenat, en påse
1 dl vitt torrt vin
2.5 dl matlagningsgrädde
salt
nymald svartpeppar
riven cheddar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
2 Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
3 Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
4 Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
5 Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
5 Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
6 Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.

Visningar: 258
Inlagt 2012-04-05 23:59:43