Receptbeskrivning
Ingredienser för
2 st stora lökar
2 msk matfett
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 kg blandfärs
3 tsk salt
2 st ägg
2 krm kryddpeppar, mald
1.5 tsk socker
4 msk matfett till stekning


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
2. Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i matfettet. Låt löken kallna.
3. Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
4. Mixa löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
6. Stek köttbullarna i omgångar i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.

Du kan byta ut löken till rödlök för en lite mildare smak

Recept från ica http://www.ica.se/recept/julkottbullar-1715/

Visningar: 166
Inlagt 2015-09-30 02:06:09