Receptbeskrivning

Pasta med halloumi, tomat och basilika

Ingredienser för
4 prt tagliatelle
125 g salladslök
1 st citron
1 kruka basilika
140 g soltorkade tomater
250 g svamp
250 g körsbärstomater
300 g halloumi ost
2 msk olivolja
1 st vitlöks klyfta
1 dl pumpakärnor
65 g ruccola


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skiva salladslöken.
Skölj citronen, riv skalet av halva och pressa saften ur hela.
Strimla basilikabladen och de soltorkade tomaterna, skär svampen i klyftor och tomaterna i halvor.
Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna och fräs svampen ca 4 minuter.
Pressa över vitlöken, lägg i salladslöken och fräs ytterligare någon minut.
Vänd ner soltorkade tomater och körsbärstomater, citronskal och -saft och basilika och låt det bli varmt.
HÃ¥ll varmt under lock.
Bryn pumpakärnor och halloumi i resten av olivoljan i en stekpanna tills osten blir gyllenbrun.
Låt pastan rinna av och blanda den med såsen.
Servera med halloumi och ruccola.

Visningar: 873
Inlagt 2015-10-01 09:25:56