Receptbeskrivning
Mjölkchokladsbrownies
Ingredienser
för
Botten:
125 g smör 200 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Mörk chokladtryffel:
1 dl vispgrädde 200 g mörk choklad
1 tsk smör
Garnering:
kokos Beskrivning
Ca 20 st
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen.
Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg.
Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min.
LÃ¥t den svalna i formen.
Chokladtryffel:
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen.
Rör om.
Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna.
Rör om då och då.
Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.
Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen.
Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg.
Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min.
LÃ¥t den svalna i formen.
Chokladtryffel:
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen.
Rör om.
Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna.
Rör om då och då.
Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.
Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Visningar: 161
Inlagt 2015-10-02 06:19:30






0 min