Receptbeskrivning
Saffransmunkar med äppelsylt
Ingredienser
för
0.5 pkt jäst
2.5 dl mjölk
1 prt saffran
6 dl vetemjöl special
1 st Ägg
0.5 tsk salt
75 g smör
2 dl Äppelmos
socker
kanel
frityrolja
2.5 dl mjölk
1 prt saffran
6 dl vetemjöl special
1 st Ägg
0.5 tsk salt
75 g smör
2 dl Äppelmos
socker
kanel
frityrolja
Beskrivning
Ca 40 munkar
Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri.
Tillsätt övriga ingredienser och jobba degen tills den är blank och släpper från bunken.
Täck över med plastfilm så att inte ytan torkar.
Låt stå i ca 30 minuter.
Tag upp på bakbordet, rulla upp släta bullar, ca 40 st och låt jäsa till dubbel storlek.
Fyll äppelmos i en spritspåse med en smal tyll.
Värm oljan till 180°C.
Lägg i några munkar i taget, fritera i ca 2 minuter.
Vänd dem med hjälp av en hålslev och fritera ytterligare 2 minuter.
Tag upp och låt rinna av på papper.
Blanda socker och kanel ca 70/30.
Rulla dem i sockret, fyll sedan med äppelmos.
Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri.
Tillsätt övriga ingredienser och jobba degen tills den är blank och släpper från bunken.
Täck över med plastfilm så att inte ytan torkar.
Låt stå i ca 30 minuter.
Tag upp på bakbordet, rulla upp släta bullar, ca 40 st och låt jäsa till dubbel storlek.
Fyll äppelmos i en spritspåse med en smal tyll.
Värm oljan till 180°C.
Lägg i några munkar i taget, fritera i ca 2 minuter.
Vänd dem med hjälp av en hålslev och fritera ytterligare 2 minuter.
Tag upp och låt rinna av på papper.
Blanda socker och kanel ca 70/30.
Rulla dem i sockret, fyll sedan med äppelmos.
Visningar: 391
Inlagt 2015-10-02 09:46:57






150 min