Receptbeskrivning
Kanelbullar
Ingredienser
för
150 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 l vetemjöl
socker
kanel
socker
hackad mörk choklad
hackade hasselnötter
nutella
pärlsocker eller hackad mandel
socker
vanljsocker
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 l vetemjöl
Fyllning 1- kanelfyllning:
bregott socker
kanel
Fyllning 2- choklad- och hasselnötsfyllning
smör socker
hackad mörk choklad
hackade hasselnötter
Fyllning 3- nutellafyllning:
smör nutella
Pensling:
1 st ägg eller olja pärlsocker eller hackad mandel
Fyllning 4- vaniljfyllning:
bregott socker
vanljsocker
Beskrivning
Ca 40st
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken.
Häll 1dl av mjölkblandning över jästen.
Rör om tills jästen lösts upp.
Häll i resten av mjölkblandningen.
Tillsätt socker och salt och mjöl, men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
Bred på valfri fyllning på bulldegen och rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i ca 4cm tjocka bitar.
Lägg dem i pappersformar på plåtar.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225-250°C.
Pensla, pärlsockra och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken.
Häll 1dl av mjölkblandning över jästen.
Rör om tills jästen lösts upp.
Häll i resten av mjölkblandningen.
Tillsätt socker och salt och mjöl, men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
Bred på valfri fyllning på bulldegen och rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i ca 4cm tjocka bitar.
Lägg dem i pappersformar på plåtar.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225-250°C.
Pensla, pärlsockra och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Visningar: 221
Inlagt 2015-10-02 11:13:37






120 min