Receptbeskrivning

Kanelbullar

Ingredienser för
150 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 l vetemjöl
Fyllning 1- kanelfyllning:
bregott
socker
kanel
Fyllning 2- choklad- och hasselnötsfyllning
smör
socker
hackad mörk choklad
hackade hasselnötter
Fyllning 3- nutellafyllning:
smör
nutella
Pensling:
1 st ägg eller olja
pärlsocker eller hackad mandel
Fyllning 4- vaniljfyllning:
bregott
socker
vanljsocker


  120 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ca 40st

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken.

Häll 1dl av mjölkblandning över jästen.
Rör om tills jästen lösts upp.
Häll i resten av mjölkblandningen.
Tillsätt socker och salt och mjöl, men spar ½ dl till utbakningen.

Arbeta degen kraftigt.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.

Bred på valfri fyllning på bulldegen och rulla ihop till en rulle.

Skär rullen i ca 4cm tjocka bitar.
Lägg dem i pappersformar på plåtar.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

Värm ugnen till 225-250°C.
Pensla, pärlsockra och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

Visningar: 221
Inlagt 2015-10-02 11:13:37