Receptbeskrivning

Mustig gulaschgryta

Ingredienser för
3 kg högrev eller benfri märgpipa
3 msk smör till stekning
4 st gula lökar
2 tsk salt
2 msk paprikapulver
1 st citron, finrivet skal
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
4 st finriven vitlök, klyftor
2 tsk stött kummin, hel
1 tsk cayennepeppar
3 msk olivolja
2 l vatten
4 st mörk oxbuljong, tärningar
8 st paprika, gul och röd
4 st bröd
6 dl matyoghurt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs köttet i omgångar i smör i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet.
2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt grytan kallna. Frys ev in 3/4 i tre formar till senare tillfälle.
4. Strimla röd och gul paprika som får sjuda med ca 2 min före servering. Servera med bröd och yoghurt.

Visningar: 757
Inlagt 2012-04-06 15:50:23