Receptbeskrivning

Rödbetscarpacvio med chevrecreme, vitlöksolja o rostade pinjenötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rödbetscarpaccio med chevrecremé, vitlöksolja o pistagenötter

några rödbetor
olivolja
vitlök
salt o peppar
200g chevré
100g kesella, naturell
1näve osaltade pistagenötter

Börja med getostkrämen, skär bort allt det vita på osten o lägg i en bunke o blanda ut med lite drygt 1dl kesella. Vispa till en fin kräm med elvispen. Smaka av med salt o peppar o ev. mer kesella.

Koka rödbetorna med skal tills de blir mjuka, skölj i kallt vatten o dra av skalet med fingrarna (kan med fördel kokas dagen innan).
Hacka pistagenötterna grovt o rosta lite lätt i en stekpanna.

Häll upp några msk. olivolja i en skål o pressa i en vitlöksklyfta. Rör om o låt stå o dra medans du skivar rödbetorna tunt med en vass kniv eller mandolin.

Visningar: 194
Inlagt 2015-10-06 19:45:55