Receptbeskrivning
Svartkål och currypaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Svartkål & currypaj serverad med rostade kikärtor & kålsallad
Den här pajen är verkligen något utöver det vanliga. Det är en riktig härlig symfoni som fick smaklökarna att dansa när jag stoppade första tuggan i munnen. Så enkel att göra, mättande och perfekt att frysa in och göra matlådor av. Dessutom väldigt enkelt att variera fyllning och smaksättning.
Recept till 1 paj, ca 25×25 cm i diameter stor pajform
Pajskal
2 dl boveteflingor
2 dl kikärtsmjöl
1 dl bovetemjöl
75 g kokosolja eller smör
1 ägg, kan uteslutas
1 nypa örtsalt
1 nypa gurkmeja, kan uteslutas
Äggstanning med svartkål & curry
4 ägg
4 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk
5 dl hackad svartkål, ca 5-6 stora blad
2 tsk curry
1-1 1/4 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 msk citronsaft
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk honung eller agave sirap
1 gul lök, finhackad
Kokosolja till stekning
Stekta kikärtor
2 dl kokta kikärtor
1/4 tsk örtsalt
1 tsk curry
1 tsk honung eller agave sirap
1 nypa cayennepeppar
KÃ¥lssallad
4 dl strimlad rödkål
2 dl strimlad vitkål
1-2 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
En skvätt olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C. Blanda boveteflingor, mjöl, matfett och eventuellt 1 ägg till en pajdeg, använd gärna händerna för att knåda ihop den. Tryck ut den noga i en pajform, gärna med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
2. Bryn lök, vitlök och svartkål i kokosolja i en stekpanna tills löken fått en fin färg och svartkålen mjuknat något. Häll upp i en stor skål och ha i resterande ingredienser till äggstanningen i skålen. Mixa ihop till en fin jämn smet. Du kan använda stavmixer eller hälla allt i en blender. Häll äggstanningen över pajskalet och sätt in formen i mitten av ugnen, grädda i ca 40-50 min.
3. Under tiden förbereder du kikärtor och kålsalladen. Stek kikärtorna med kryddorna och honungen i en stekpanna tills dom fått en fin yta. Blanda ihop alla ingredienser till kålsalladen i en skål och ställ i kylskåpet för att dra.
4. När pajen är klar serverar du den med kikärtorna och kålsalladen. Jag hade även avokado och körsbärstomater till
Den här pajen är verkligen något utöver det vanliga. Det är en riktig härlig symfoni som fick smaklökarna att dansa när jag stoppade första tuggan i munnen. Så enkel att göra, mättande och perfekt att frysa in och göra matlådor av. Dessutom väldigt enkelt att variera fyllning och smaksättning.
Recept till 1 paj, ca 25×25 cm i diameter stor pajform
Pajskal
2 dl boveteflingor
2 dl kikärtsmjöl
1 dl bovetemjöl
75 g kokosolja eller smör
1 ägg, kan uteslutas
1 nypa örtsalt
1 nypa gurkmeja, kan uteslutas
Äggstanning med svartkål & curry
4 ägg
4 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk
5 dl hackad svartkål, ca 5-6 stora blad
2 tsk curry
1-1 1/4 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 msk citronsaft
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk honung eller agave sirap
1 gul lök, finhackad
Kokosolja till stekning
Stekta kikärtor
2 dl kokta kikärtor
1/4 tsk örtsalt
1 tsk curry
1 tsk honung eller agave sirap
1 nypa cayennepeppar
KÃ¥lssallad
4 dl strimlad rödkål
2 dl strimlad vitkål
1-2 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
En skvätt olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C. Blanda boveteflingor, mjöl, matfett och eventuellt 1 ägg till en pajdeg, använd gärna händerna för att knåda ihop den. Tryck ut den noga i en pajform, gärna med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
2. Bryn lök, vitlök och svartkål i kokosolja i en stekpanna tills löken fått en fin färg och svartkålen mjuknat något. Häll upp i en stor skål och ha i resterande ingredienser till äggstanningen i skålen. Mixa ihop till en fin jämn smet. Du kan använda stavmixer eller hälla allt i en blender. Häll äggstanningen över pajskalet och sätt in formen i mitten av ugnen, grädda i ca 40-50 min.
3. Under tiden förbereder du kikärtor och kålsalladen. Stek kikärtorna med kryddorna och honungen i en stekpanna tills dom fått en fin yta. Blanda ihop alla ingredienser till kålsalladen i en skål och ställ i kylskåpet för att dra.
4. När pajen är klar serverar du den med kikärtorna och kålsalladen. Jag hade även avokado och körsbärstomater till
Visningar: 132
Inlagt 2015-10-07 12:18:08